Subnavigatie

Hulp nodig?

De angst voor het coronavirus en de veranderingen op het werk en in de wereld om u heen kunnen onzekerheden met zich mee brengen.

Heeft u te maken met structurele somberheid, maakt u zich grote zorgen of voelt u zich eenzaam? Dan is het verstandig om hulp te vragen.
Ook als u veel last heeft van de veranderende werk-privébalans of een sociaal isolement ervaart door het onbreken van contact met collega's en andere mensen is er begeleiding mogelijk.

Er is acute kortdurende hulp beschikbaar, uitgevoerd door bedrijfsmaatschappelijk werk, voor medewerkers die spannings- en stressklachten, onzekerheid en/of angst ervaren ten gevolge van de huidige situatie rondom Corona.

Werkwijze
De begeleiding kan worden aangevraagd door uw werkgever. De begeleiding wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde bedrijfsmaatschappelijk werker. 
De begeleiding is bedoeld voor mensen die volledig werken. Voor mensen die reeds (gedeeltelijk) ziekgemeld staan bij de werkgever loopt de route via de werkgever of de vaste contactpersoon bij keesz. 

Het eerste gesprek vindt telefonisch plaats in de vorm van een intake en afhankelijk van de situatie kan er ook gelijk gestart worden met de begeleiding. Indien u hier de mogelijkheden toe heeft kan er ook gebruik worden gemaakt van beeldbellen.

Er worden 1 tot maximaal 3 vervolggesprekken ingepland. Er wordt afgesloten met een afrondingsadvies.  

Doel 
Praktische en pragmatische ondersteuning van medewerkers die spannings- en stressklachten, onzekerheid en/of angst ervaren ten gevolge van de huidige situatie rondom Corona.

Insteek 
Medewerkers begeleiden en ondersteunen met het omgaan van de huidige plotselinge verandering, angst, onzekerheid, stress of zorgen die men heeft over anderen. Helpen om structuur en een adequaat ritme te behouden. De coronacrisis vraagt om maatwerk, de hulp is er op gericht om u te helpen om de situatie zoveel mogelijk te normaliseren. 

Indien de bedrijfsmaatschappelijk werker tijdens de intake signaleert dat er aanvullende zorg nodig is of dat u beter geholpen kunt worden door een andere professional zal de bedrijfsmaatschappelijkwerker dit adviseren of doorverwijzen. 

Terug naar overzicht