Subnavigatie

back@work, het Spoor 2 traject speciaal voor ZW ERD

Voor Eigenrisicodragers voor de Ziektewet heeft keesz iets nieuws: back@work! Een kort Spoor 2 traject, gericht op snelle werkhervatting. Lees er hier meer over.

Een nieuwe start

Wanneer het jouw ex-werknemer niet lukt om het eigen werk (volledig) uit te voeren, zal de arbeidsdeskundige - na een jaar Ziektewet of wellicht al eerder - adviseren om een traject op te starten waarbij de ex-werknemer samen met de re-integratie deskundige op zoek gaat naar een nieuwe passende baan. Spoor 2 traject back@work van arbodienst keesz, speciaal voor Eigenrisicodragers voor de Ziektewet, kan worden ingezet door jou als ex-werkgever en ondersteunt de ex-werknemer om zo snel mogelijk een nieuwe passende baan te vinden zodat er wordt voorkomen dat de ex-werknemer na twee jaar de WIA instroomt.

Wat is dan het verschil met een regulier Spoor 2 traject?

 

Het traject bestaat uit allerlei activiteiten die erop gericht zijn om een ex-werknemer te stimuleren op zoek te gaan. Het liefste boeken wij al binnen drie maanden resultaat met back@work. Wij gaan dus voor snel resultaat! Alle re-integratie activiteiten leggen wij goed vast, zodat er een compleet dossier ontstaat. Indien de ex-werknemer na twee jaar toch een WIA-uitkering moet aanvragen, kunnen de re-integratie activiteiten aan het UWV worden getoond. Enkele activiteiten die, net als tijdens een regulier Spoor 2 traject, aan bod komen:

  • CV opstellen;
  • Inschrijven bij vacaturesites;
  • Op- en uitbouwen netwerk;
  • Bellen met werkgevers;
  • Solliciteren.

De medewerker heeft de leiding, met hulp van keesz

Om de ex-werknemer in beweging te krijgen, helpt keesz mee om een vliegende start te maken! Wanneer er vragen zijn of er behoefte is aan coaching, kan de re-integratiedeskundige om hulp worden gevraagd.

De re-integratie deskundige zal tijdens het traject regelmatig met de ex-werknemer afspreken om te bespreken hoe het gaat en wat is bereikt of kan worden verbeterd. Wij geloven er in dat de ex-werknemer het snelst een nieuwe uitdaging vindt als hij of zij zelf de leiding neemt. Met een goede inzet en hulp van keesz gaat dat zeker lukken!

back@work is er dus speciaal voor de Eigenrisicodragers voor de Ziektewet en is een traject voor drie maanden. Wil je back@work inzetten? Bel met keesz op 085 - 27 30 219 of mail naar hallo@keesz.com.

Terug naar overzicht