Subnavigatie

Kennissessies Vrouw en Werk in september en oktober 2021

Arbodienst keesz heeft als missie om van de uitzendbranche de gezondste branche van Nederland te maken. Om daar nog meer bij te helpen verzorgt keesz samen met gynaecoloog Henk Oosterhof op dinsdag 21 september en maandag 11 oktober 2021 'Vrouw en Werk', een kennissessie over vrouwelijke gebeurtenissen en welke invloed die kunnen hebben op het werkende leven.

Vrouwen krijgen te maken met periodes in hun leven die van invloed kunnen zijn op het werkvermogen. De groep vrouwen die werkt tijdens de overgangsjaren wordt steeds groter. Hoe ga je hier als werkgever het beste mee om? 

Bij sommige vrouwen leiden hormonale klachten en onderwerpen zoals kinderwens, zwangerschap en mantelzorg tot verminderde inzetbaarheid, uitval of de keuze voor een andere baan. Hoewel iedere vrouw hiermee te maken heeft, is het aangaan van het gesprek hierover niet altijd even eenvoudig. Werkgevers hebben te maken met onderwerpen die van invloed zijn op de duurzame inzetbaarheid van vrouwen, begrip en kennis kunnen bijdragen in het omgaan met de onderwerpen. 

Wie is Henk Oosterhof?

Henk Oosterhof is sinds 2002 werkzaam als gynaecoloog. In 2010 startte hij een Menopauzekliniek voor vrouwen met ernstige overgangsklachten.
Naast zijn werk als gynaecoloog verricht hij wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van overgangsklachten op werkverzuim. Dit heeft geresulteerd in meerdere publicaties in internationale tijdschriften en begeleidt hij een promovendus op dit onderwerp.
Henk Oosterhof is tevens bestuurslid van de Dutch Menopause Society.

Naast klinische werkzaamheden geeft hij workshops en clinics aan bedrijven over duurzame inzetbaarheid van vrouwelijke werkneemsters, met speciale aandacht voor de overgang.

Waar en wanneer?

Waar:

Wij hopen je te zien op dinsdag 21 september of maandag 11 oktober 2021 in ons kantoor aan de Stedumermaar 6 te Groningen. Mocht dit niet mogen vanwege de geldende coronamaatregelen, dan stellen wij je tijdig op de hoogte en zorgen we voor een alternatief! 

Hoe ziet het programma eruit?

We zien je graag om 16.30 uur. In een sessie van anderhalf uur deelt Henk Oosterhof zijn kennis over periodes in het leven van werkende vrouwen die gepaard kunnen gaan met toegenomen klachten en het risico op verminderde inzetbaarheid of uitval.

Lijkt het je wat? Geef het aan ons door!

Heb je interesse in deze kennissessie? Klik hier en vermeld, naast je naam en je werkgever, ook op welke datum je graag langskomt! Opgeven kan tot vrijdag 10 september a.s. Vanwege de anderhalve meter richtlijn zijn de plaatsen beperkt. We kijken uit naar jouw komst! 

Terug naar overzicht