Subnavigatie

ONZE KOFFIE

Als je keesz uitnodigt voor een kop koffie, neemt Kasper zelf de koffie mee! Bijzonder? Jazeker! Want de koffie van keesz is koffie van Pure Africa!

Winstoptimalisatie is voor Pure Africa geen primair doel. De impact first gedachte geeft hun werk meer inhoud en uitdaging. Bovendien heeft het team een duidelijke missie: sociale en financiële gelijkheid stimuleren door samen met de koffieboeren te ondernemen. Juist deze Afrikaanse boeren verdienen een eerlijke prijs. Pure Africa zoekt de boeren op en onderneemt samen op de plek waar het harde werk wordt verricht. Pure Africa betaalt onder andere meer dan twee keer de wereldmarktprijs, investeert in microkredieten en biedt training en opleiding door landbouwkundigen. Van iedere kilo verkochte koffiebonen gaat 1 euro naar microkredieten. Zo investeer je met elke kop koffie in de toekomst van Afrikaanse koffieboeren en stimuleer je lokaal ondernemerschap. Ook bij keesz zorgen we voor korte lijntjes en houden we de zaken graag in eigen hand samen met jouw flexorganisatie.

Koffie van keesz komt van boerencoöperatie Juru uit Rwanda. Zij ontvangen voor hun koffiebonen een eerlijke prijs van Pure Africa, waardoor er meer geld beschikbaar is om te investeren in een tweede betaling aan de koffieboeren, trainingsprogramma’s, het onderhouden van het koffieverwerkingsstation, sociale projecten in de community zoals zorgverzekeringen, het inhuren van landbouwdeskundigen of het aanplanten van schaduwplanten op de plantages.

Samen creëren we duurzame impact!

Lees meer